Ενώ τα σκουλαρίκια κρίκοι είναι ένα από τα ελαφρύτερα κοσμήματα που μπορείτε να φορέσετε, φέρουν το βάρος του κόσμου. Ως ένα από τα παλαιότερα αξεσουάρ στην ανθρώπινη ύπαρξη, τα σκουλαρίκια κρίκοι έχουν σημαντική σημασία σε διάφορους πολιτισμούς. Τα φορούσαν βασιλιάδες και βασίλισσες για να δηλώσουν την εξουσία και την κοινωνική τους θέση. Τα σκουλαρίκια κρίκοι θεωρούνται σύμβολα ενότητας και δύναμης.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να εξερευνήσετε την ιστορία των κρίκων και να μάθετε πώς έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια.

Καταγωγή των Σκουλαρικιών Κρίκων.

Σκουλαρίκια κρίκους φορούσαν, τόσο οι αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Ασιάτες και οι Αιγύπτιοι. Αυτό που ξεκίνησε ως τρόπος αναγνώρισης των φυλετικών μελών μετατράπηκε σε σύμβολο θρησκείας και εξουσίας μέσα στις κοινωνίες.

Χρονολογούνται από την εποχή του χαλκού – ιδιαίτερα του μινωικού πολιτισμού (περίπου 2700 έως 1100 π.Χ.)-. Σκουλαρίκια κρίκοι δημιουργήθηκαν σε χρυσό, ασήμι και σε χαλκό. Παραδείγματα σκουλαρικιών κρίκων που φοριούνται τις περιόδους αυτές, μπορούν να παρατηρηθούν σε τοιχογραφίες που χρονολογούνται περίπου στο 1600 π.Χ. στο νησί της Σαντορίνης. Ενώ οι τοιχογραφίες απεικονίζουν σε μεγάλο βαθμό σκουλαρίκια που φοριούνται από γυναίκες, υπάρχουν ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι τα σκουλαρίκια φορούσαν επίσης άνδρες, ειδικά την εποχή της αρχαίας Περσίας όπου δημιουργήθηκαν γλυπτά που έδειχναν στρατιώτες φορώντας ένα σκουλαρίκι.

Τα σκουλαρίκια κρίκοι μπορούν επίσης να εντοπιστούν στην Αφρική του 4ου αιώνα – ιδιαίτερα στη Nubia – η οποία είναι σήμερα η χώρα του Σουδάν. Ήταν ένα σημαντικό αξεσουάρ για τους Αιγύπτιους, καθώς και για τις γυναίκες Χονγκ του Βιετνάμ και τη φυλή Gadaba της Ινδίας. Πίστευαν ότι οι κρίκοι βελτίωναν την ομορφιά ενός ατόμου. Οι Βασιλιάδες της Αιγύπτου φορούσαν βαριά και χοντρά κοσμήματα Κρίκους, για να συμβολίσουν τον πλούτο και τη δύναμή τους.

Ιστορική αναδρομή.

Στην Ευρώπη σημειώθηκε πτώση στην χρήση των κρίκων κατά τη διάρκεια του 1600. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα περίτεχνα χτενίσματα και τα υψηλά κολάρα που κάλυπταν τα αυτιά.

Κατά τη διάρκεια του 1700, τα μικρότερα – πιο διακριτικά σκουλαρίκια ήταν πιο δημοφιλή σε όλους τους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς σε σχέση με τους κρίκους.

Κατά τη διάρκεια του 1800, τα ελαφριά σκουλαρίκια ήταν πιο δημοφιλή. Οι τάσεις της μόδας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αναπαράγουν ιστορικά στυλ με έντονη έμπνευση από τους ρωμαϊκούς πολιτισμούς που οδήγησαν σε μεγαλύτερη δημοτικότητα τα μεγάλα, χρυσά σκουλαρίκια.

Οι κρίκοι στον 20ο αιώνα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1900, υπήρχε μια αρνητική στάση γύρω από τα σκουλαρίκια κρίκους. Πολλοί άνθρωποι θεωρούσαν ότι οι κρίκοι συμβολίζουν τον πολιτισμό των Αμερικανών ιθαγενών και των Λατίνων. Πολλές γυναίκες σταμάτησαν να φορούν σκουλαρίκια κρίκους, ώστε να μην κατηγοριοποιούνται ως μετανάστριες.

Το 1910, απλούστερα χτενίσματα και χαμηλότερα ρούχα που άφηναν ελεύθερα τα αυτιά αντί να τα κρύβουν, οδήγησε σε αύξηση της δημοτικότητας των κρίκων μεταξύ των γυναικών της Αμερικής.

Η ανακάλυψη του τάφου του Βασιλιά Τουταγχαμών το 1922 αναγέννησε την έννοια των χρυσών σκουλαρικιών και τον συμβολισμό τους, ως σύμβολα της δύναμης και της υψηλής κοινωνικής θέσης.

Τα σκουλαρίκια Κρίκοι αποτέλεσαν χαρακτηριστικό στοιχείο της δεκαετίας του 1960 καθώς ταίριαζαν με την καθαρή, ευθεία τάση της δεκαετίας. Κατά τη δεκαετία του 1970, οι κρίκοι, ήταν πολύ δημοφιλές κόσμημα. Η Cher και η Diana Ross ήταν γνωστές για την αγάπη τους στους μεγάλους κρίκους με περίπλοκα σχέδια.

Οι κρίκοι συνέχισαν να είναι δημοφιλή στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 χάρη στην κουλτούρα του Χιπ Χοπ και την επιρροή των Λατίνων.

Η έννοια των κρίκων.

Τα σκουλαρίκια κρίκοι – πιθανότατα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή κοσμήματος – είναι διαχρονικά και δημοφιλές τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες. Είναι ένα κόσμημα που το συναντάμε σε πολλούς πολιτισμούς και ηλικίες και πιθανότατα θα συνεχιστεί για αιώνες να αποτελεί ένα ιδιαίτερο και τόσο αγαπητό κόσμημα. Μα γιατί? Τι γίνεται με τους κρίκους που τους καθιστά τόσο διαχρονικούς;

Λοιπόν, το σχήμα του λέει πολλά.

Ένας κρίκος είναι ένας κύκλος και ενώ τα σκουλαρίκια κρίκοι πρέπει να ανοίξουν κάποια στιγμή για να φορεθούν, η ιδέα του κύκλου είναι ότι είναι άπειρος, όπως ο χρόνος. Τα πράγματα στη φύση που μας δίνουν ζωή είναι κυκλικά: ο ήλιος, η γη και η μήτρα. Ο κύκλος είναι το απόλυτο σύμβολο της ζωής που δεν έχει αρχή και τέλος. Τα σκουλαρίκια κρίκοι είναι ένα σύμβολο, μιας δύναμης που έχει σκοπό και νόημα.

Οι κρίκοι ενδυναμώνουν. Συμβολίζουν τη δύναμη και όντας ένας κύκλος, δείχνουν ενότητα, άπειρο και ολότητα.

Ζευγάρι Κρίκων Λευκόχρυσοι 14k

Τα σκουλαρίκια κρίκοι αποτελούν βασικό στοιχείο του πολιτισμού των Λατίνων. Ως μειονότητες και μετανάστες στην Αμερική και την Ευρώπη, τα σκουλαρίκια κρίκοι έγιναν σύμβολο δύναμης, ταυτότητας και αντίστασης στις διακρίσεις. Για νεαρά κορίτσια Λατίνων, είναι σύνηθες να δέχονται ένα ζευγάρι μικρά σκουλαρίκια σε νεαρή ηλικία από τις μητέρες ή τις γιαγιάδες τους.

Οι  Michelle Obama, Jennifer Lopez και Beyonce είναι μερικές από τις γυναίκες με επιρροή στη σημερινή κουλτούρα που αγαπούν τους κρίκους.

Τα σκουλαρίκια κρίκοι συνεχίζουν να εξελίσσονται τόσο ως αξεσουάρ μόδας όσο και ως σύμβολο δύναμης. Η κατανόηση της τεράστιας ιστορίας των κρίκων θα σας κάνει να είστε περήφανοι και να νιώθετε ιδιαίτερα, κάθε φορά που φοράτε τους αγαπημένους σας κρίκους.

Δημιουργήστε ένα μοναδικό ζευγάρι κρίκων.

Στο κατάστημα μας θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία κρίκων αλλά και την δυνατότητα να δημιουργήσουμε μαζί το μοναδικό ζευγάρι για εσάς μόνο!!!!

Costum made – Gold Hoop Earrings 14k